di 3 dec 2019, 19:00 - Actief

"Wij ontwerpen uw keuken, installeren zelf, maar kunnen ook uw aannemer zijn"

DAMWALD - Accénto in Damwâld is een keukenzaak met een bijzonder verhaal. Eigenaar is - let op - makelaar Tjerk Dijkstra. "Ik heb een passie voor het ontwerpen van keukens, en mijn (schoon)zonen hebben plezier in het maken, monteren en installeren ervan. We sloegen de handen ineen."

accento keukens damwald 2Tjerk Dijkstra laat de grote verscheidenheid van keukenopstellingen zien in de showroom van Accénto aan de Doniawei. "De jongens hebben het allemaal zelf geïnstalleerd", zegt hij, stappend uit zijn kantoor dat grenst aan de showroom. Landelijke keukens, strakke keukens en designkeukens wisselen elkaar af. Standaard keukenindelingen, kookeilanden en barretjes met hippe hoogzitters geven een gevarieerd beeld.

Keukenzaak met een verhaal

Tjerk Dijkstra noemt de showroom van Accénto zijn gereedschapskist en toont daarmee de roots van de keukenzaak. Als zoon van een timmerman studeerde hij bouwkunde. Daarna werkte hij jarenlang als bouwkundig tekenaar, uitvoerder en aannemer. Later gooide hij het roer om en werd makelaar. "In de jaren dat ik studeerde voor makelaar werkte ik in een keuken- en sanitairzaak. Het tekenen van keukens is altijd een hobby gebleven. Twee jaar geleden opende ik samen met mijn zonen en schoonzoon de keukenzaak naast mijn makelaarskantoor."

Accénto bevindt zich aan de Doniawei in Damwâld. In 2013 kwam het pand leeg te staan. Dijkstra vestigde zijn makelaarskantoor aan de voorkant, terwijl zijn schoonzoon – timmerman en keukenmonteur - een werkplaats aan de achterkant van het pand inrichtte. Het middelste deel stond leeg. "Twee jaar geleden werd het een showroom voor keukens."

Ontwerp met alternatieven

accento keukens damwald 3Dat werd gedaan op geheel eigen wijze, wat resulteerde in opstellingen met opvallende keukenvoorbeelden. "In de praktijk blijkt dat veel mensen de winkel binnenlopen met internet-afbeeldingen en de vraag 'of zoiets mogelijk is'", vertelt Tjerk Dijkstra. "Beide is prima. Wij gaan zitten en nemen de tijd voor onze klant zodat zij hun wensen duidelijk kunnen maken."

"We vragen altijd door. Wat wil je? Wat doe je er mee? Heeft je keus het effect dat je verwacht? Soms willen mensen iets dat bij een bepaald type keuken niet kan. Dan stellen we oplossingen voor." Als duidelijk is wat de klant wil, gaat Tjerk aan het tekenen. "Ik vind het leuk één, twee of meer alternatieven toe te voegen. Gewoon, om te laten zien wat er kan."

Bouwkundig onderlegd

De bouwkunde- en timmerachtergrond van Tjerk Dijkstra, zoon Biense Dijkstra en schoonzoon Erik Bosma komen hierbij goed van pas. "Wij zeggen dat iets mogelijk is, als men bij andere keukenzaken hoort dat het niet kan. Ik heb wel eens een ronde keuken geleverd voor een keuken met ronde muren. Als aannemer kunnen wij ook bouwconstructies in het huis veranderen, handig bijvoorbeeld als er een muur in de weg staat of een raam plaats gaat maken voor aanbouw of serre. De houten vloer met kruipruimte vervangen voor beton? Wij doen het voor u en leggen eventueel ook vloerverwarming aan. We werken het af met tegels of pvc dat u in de showroom uitkoos," somt Tjerk Dijkstra de mogelijkheden op. "Onze monteurs zijn creatieve, oplossingsgerichte vakmannen met de mentaliteit 'we doen het goed en anders niet'."

accento keukens damwald

Uw keuken op maat

Klanten van Accénto die iets willen dat keukenfabrikanten niet kunnen leveren, zijn bij Accénto aan het goede adres. "In de machinale houtwerkplaats van Erik, hier achter de showroom, maken wij alles moeiteloos op maat."

Kennis en keus

Advies is bij Accénto ook belangrijk als het gaat om inbouwapparatuur. "Er is veel mogelijk. Kook- en bakliefhebbers stellen andere eisen aan een keuken dan iemand die snel klaar wil zijn. Ben je iemand die niet graag de oven schoonmaakt? Misschien wil je kiezen voor een oven met katalytische wanden of een pyrolyse-oven. Weten welke opties er zijn, vinden wij belangrijk."

In de showroom staan ook de displays met frontjes, bladen en grepen. "We hebben tevens een grote variatie in vloeren. Binnenkort tonen we ook de veelgevraagde stalen schuifwanden. We kunnen die al leveren, maar we willen ze ook laten zien in de showroom."

 

 

 

 

 

Openingstijden

Ma t/m do - Op afspraak
Vrij - 10:00 - 21:00
Za - 10:00 - 17:00
Zo - Gesloten

Privacy Policy

Accentokeukens is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. Lees hier verder.

Contact

0511-423288

info@accentokeukens.nl

www.accentokeukens.nl

Doniawei 85/87, 9104GK Damwâld

facebook.com/accentokeukens

Accento Keukens maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.